Birgitte (25) døde etter skredulykken

Foto: Privat (Scanpix)

Døde etter å ha kjempet for livet siden torsdag, av skredet som tok livet av ektemannen.

04.04.10 09:14

Torsdag kveld gikk et skred ved Durmålstinden på Kvaløya utenfor Tromsø, som tok livet av Endre Medhaug (30).

Les også: - Et stort tap

Hans 25 år gamle kone Birgitte ble også tatt av skredet, og har ligget kritisk skadet på sykehus siden hendelsen.

NTB melder at hun døde på Universitetssykehuset i Tromsø lørdag kveld.

De to har inntil nylig sittet fire år sammen i lederteamet til Pinsekirken Filadelfia i Tromsø. Endre var turnuslege ved Universitetssykehuset.

- Dette er en tung dag. Endres bortgang er et stort tap, ikke bare for oss som sto han nær, men også for kirken, har vennen Marchus Wagenberg tidligere sagt til Nettavisen.

Nå har også hans kone gått bort.

- Vi så en støvel stikke opp
En vennegjeng fra Bergen var tilfeldigvis i området da snøskredet gikk. De har fått mye skryt for sin innsats.

Christine Smith Johnsen (19) studerer i Tromsø og hadde søsteren Silje Smith Johnsen (21) og kompisen Sander Guldahl (19) på besøk. De var på skitur og skulle til å gå inn i teltet da ulykken inntraff.

- Vi ble stående litt utenfor teltet og se på disse to som kjørte telemark ned fjellsiden, sier Christine til Nettavisen.

- Reagerte kjapt
- Etter hvert kom de til en isfoss, da tok de av seg skiene og begynte å gå. Idet de begynte å gå, så utløste den ene et skred som rev med seg begge to ned langs fjellsiden, sier hun.

Vennegjengen reagerte umiddelbart.

- Sander ringte politiet, mens Silje og jeg gikk bort til veien og fikk stoppet en bil. Vi tok med oss skredsøkerutstyret og begynte å lete etter de to med en gang vi kom fram til skredområdet, som ligger rundt en kilometer unna teltet, sier Christine.

- Fant ofrene raskt
Christine forteller at vennegjengen er godt vant med å gå i fjellet, og kjenner godt til hvordan skredsøkerutstyret skal brukes.

- Vi fant de to ganske fort. Vi så en støvel stikke opp, og skredsøkerutstyret indikerte at den andre personen lå ganske nært. Da begynte vi å grave dem ut med hendene. Like etterpå kom Røde Kors og hjalp til, sier Christine.

- Heltemodige
Helsepersonell, politi og frivillige mannskaper berømmer de tre for deres innsats.

- Jeg vil gjerne berømme de tre vitnene. De har gjort alt riktig. Jeg er veldig imponert, sier fagleder skred i Røde Kors, Jan Davidsen, til Nordlys.

- Ikke et sekund i denne aksjonen gikk til spille, og dette skyldes disse tre unge menneskene. De varslet på helt rett måte, og gikk selv inn i området. Vi er veldig imponert over deres innsats. De har vært heltemodige, sa Mads Gilbert, under en pressekonferanse om ulykken natt til fredag.

Foto: -

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Snøskred

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag