Gå til sidens hovedinnhold

Birkedal erkjenner snikfilming av flere

Tidligere Frp-topp Trond Birkedal (31) har erkjent å ha filmet flere personer i skjul.

«Det vises til at siktede har erkjent å ha filmet flere personer uten at disse har vært klar over dette eller har samtykket. Filmingen har foregått i det skjulte og synes å ha hatt et klart seksuelt motiv fra siktedes side», står det i fengslingskjennelsen fra Stavanger tingrett.

Trond Birkedal ble onsdag varetektsfengslet i to uker, med brev- og besøksforbud. Han har samtykket til fengslingen.

Mandag trakk han seg også fra alle politiske verv.

- Han filmet meg naken
Det var søndag kveld at Birkedal, som var Fremskrittspartiets ordførerkandidat i Stavanger, ble pågrepet og siktet av politiet etter at en 19 år gammel mann hadde anmeldt ham for snikfilming via et skjult kamera i taket på badet.

- Jeg føler meg sterkt misbrukt. Han filmet meg naken. Jeg føler et voldsomt sinne og hat overfor ham. Jeg har i lang tid hatt mistanke, men latt tvilen komme ham til gode. Han har jo hjulpet meg mye, men nå føler jeg at alt er avslørt som falskt, fortalte 19-åringen til VG tirsdag.

19-åringen skal ha blitt kjent med Birkedal da han meldte seg inn i FpU for fem år siden. Birkedal var på denne tiden leder for ungdomspartiet.

Sex med barn under 16
Onsdag ble også siktelsen utvidet til å gjelde seksuell omgang med et barn under 16 år.

Les: Siktet for sex med barn under 16 år
Les: 15-åring: - Hadde oralsex med Birkedal

Birkedals forsvarer, advokat Arvid Sjødin, stiller spørsmål ved medienes agenda:

- Jeg registrerer at det er kommet alvorlige beskyldninger mot ham i pressen. Vi forholder oss til det politiet etterforsker, men merker oss en betydelig aktivitet i pressen fra enkelte som hevder å være fornærmet i saken, sier Sjødin til Rogalands Avis.

- Fengsling er nødvendig
Stavanger tingrett mener fengsling er nødvendig for å hindre bevisforspillelse.

«Retten mener at varetektsfengsling for to uker ikke vil være et uforholdsmessig inngrep sett på bakgrunn av siktedes personlige og sosiale forhold, sammenholdt med forholdets karakter», står det i kjennelsen.

De begrunner behovet for brev- og besøksforbud med at det av hensyn til etterforskningen er viktig at siktede ikke gis anledning til å kommunisere med andre involverte før politiet har gjennomført avhør og bevis er sikret.

Reklame

Ny grillpakke: - Den beste barbecuesausen vi har smakt