RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Roy Storvik (Roy Storvik)

Birkedal må svare for smugfilming

Sist oppdatert:
Tidligere partifeller dominerer listen over fornærmede og vitner når saken mot Trond Birkedal (31) starter i Stavanger tingrett tirsdag.

Tiltalen mot den tidligere ordførerkandidaten for Fremskrittspartiet (Frp) i Stavanger inneholder fem punkter. Det mest alvorlige gjelder seksuell omgang med en da 15 år gammel gutt. Dette lovbruddet har en strafferamme på seks år.

Trond Birkedal benekter at det skjedde noe seksuelt mellom ham og 15-åringen.

Ifølge tiltalen videre har Birkedal utgitt seg for å være en ung kvinne på nettet og har på denne måten lurt seks gutter i alderen 15-17 år til å sende seksualiserte bilder av seg selv eller utføre seksuelle handlinger foran webkamera. Siste punkt på tiltalen gjelder smugfilming av fire unge menn mens de dusjer eller bader hjemme hos Birkedal. Det var dette punktet som først ble anmeldt og som førte til at Birkedal umiddelbart trakk seg fra sine verv i Frp 20. mars i fjor.

Påtalemyndigheten har stevnet 16 vitner, inkludert ni av de elleve fornærmede. Flere av dem er nåværende eller tidligere medlemmer av FpU, der Birkedal var leder da flere av lovbruddene skal ha blitt begått.

Birkedal har til magasinet Plot uttalt at han har gjort noe galt, at han angrer og vil ta sin straff, men framholder at han aldri har presset noen eller utøvd tvang eller makt.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere