Birmingham overlever igjen

Birmingham-manager Steve Bruce.

Birmingham-manager Steve Bruce. Foto: Foto: Scanpix

Sist sesong imponerte nyopprykkede Birmingham med å kapre en 13. plass i Premier League. TV 2 Nettavisen tror Steve Bruce & co er gode nok til det samme igjen.

14.08.03 09:53

De fleste eksperter trodde Steve Bruces mannskap ville få et kort opphold i toppserien, men der tok de feil. Fighter-laget kjempet seg opp på trygg grunn med sin 13. plass.

God franskmann

Mye kunne de takke Christophe Dugarry for. Den innlånte franskmannen sørget for det lille ekstra framover på banen med sin eminente teknikk og spilleforståelse. Fem mål ble det også på Dugarry, som nok var en av sesongens bedre kjøp.

Nå er han hentet inn på fast basis, og har blitt enda bedre kjent med resten av laget. Det kan tyde på at franskmannen vil levere varene igjen i år.

En spennende nykommer er David Dunn, som kom fra Blackburn for 55 millioner kroner. Dunn kan variere fra det gnistrende til det mediokre, men i et kollektiv som Birmingham kan kanskje Steve Bruce få det beste ut av mannen som havnet på kant med Graeme Souness i Blackburn.

Målfarlig

En annen, interessant nykommer er den argentinske spissen Luciano Figueroa. Han ble kjøpt for 30 millioner kroner etter å ha scoret 17 mål på 19 kamper for Rosario i løpet av første del av den argentinske sesongen.

Ellers er det jo talende at villmannen Robbie Savage ble kåret til Årets spiller av Birmingham-fansen i fjor. Hans fighterglød kommer til å trenges på midtbanen også i år, både som ballvinner og inspirasjonskilde for lagkameratene.

Den nedre halvdelen av tabellen kommer til å bli rekordjevn. Seks poeng skilte Birmingham unna nedrykk i fjor, og laget skal vokte seg i den ”vanskelige andresesongen”.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.