RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jo Michael (Scanpix)

Biskop: - Provoserende arrestasjon

Sist oppdatert:
Arrestasjonen av Maria Amelie viser den fortvilte situasjonen til papirløse flyktninger, mener biskop.

Hamar-biskop Solveig Fiske reagerer med forferdelse på arrestasjonen av NTNU-studenten Maria Amelie. 25-åringen, som har oppholdt seg ulovlig i Norge siden 2004 og onsdag fikk endelig avslag i Utlendingsnemnda, kom hit med familien fra Kaukasus.

Pågrepet etter foredrag
Flere politifolk deltok i pågripelsen, som fant sted sent onsdag kveld etter at Amelie hadde holdt et foredrag på Nansenskolen på Lillehammer om nettopp det å være papirløs flyktning.

- Har levd åpent
- På denne bakgrunn - og med henblikk på at aksjonen nettopp skjedde på Nansenskolen - en skole som siden 1938 har hatt humanitet på dagsorden - er dette en provoserende arrestasjon av en person som hele tiden har levd åpent med sin situasjon i det norske samfunn, heter det i en pressemelding fra Hamars biskop.

Maria Amelie ga i fjor ut boka «Ulovlig norsk» og ga et ansikt til denne gruppen.

Fokus på papirløse
- På en særskilt måte settes fokus på behovet for en regulering av oppholdet for papirløse med lang botid i Norge. I humanitetens navn burde dette vært unngått i påvente av forhåpentlig med menneskeligvennlige bestemmelser som sikrer at det blir en grense for hvor mange år en kan være ulovlig i Norge, skriver biskopen videre.

I november i fjor var det en høring på Stortinget om papirløse flyktninger. Biskopene i Den norske kirke og Mellomkirkelig råd stilte seg den gangen bak en kampanje som kritiserte den situasjonen mange papirløse innvandrere opplever her i landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere