Biskop håper ny pave vil diskutere sølibati

Foto: ALESSANDRO BIANCHI (Reuters)

Pavens mann i Norge, biskop Bernt Eidsvig, mener den neste paven bør like rampelyset og at han bør diskutere sølibatskravet.

28.02.13 15:31

Oslo (NTB): Kardinalene skal stemme fram pave Benedikt XVIs etterfølger når de låses inne i det sixtinske kapell. Bernt Eidsvig har ingen innflytelse på pavevalget, men har likevel klare forventninger til hvilke egenskaper han mener den neste paven bør ha, skriver Dagen.

– Vi trenger en pave som kan uttrykke seg slik at mediene forstår seg på ham. Han bør like det offentlige livet. Alt han gjør, vil bli sett av hele verden, sier Eidsvig.

Den katolske kirke krever at deres prester skal leve i sølibat, noe Eidsvig mener det er viktig at den neste paven ønsker å diskutere.

– Den nye paven bør også ha en vilje til å se på sølibatet på nytt. Det er viktig å ta diskusjonen med en viss åpenhet. Jeg vil ikke spekulere på hva konklusjonen blir, men paven bør ta diskusjonen, sier Eidsvig som fra og med fredag står uten en øverste leder.

Pave Benedikt XVI som er den første paven på 719 år som frivillig blir pave emeritus, går av torsdag kveld klokka 20. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag