Biskop Kvarme vil besøke moskeer i Oslo

Oslo (NTB): Oslobiskop Ole Christian Kvarme besøker to moskeer i Oslo fredag. ? Jeg har fått melding om at mange muslimer opplever frykt etter de siste ukers debatt, sier Kvarme.

? Mitt besøk skjer for å styrke de gode relasjoner mellom kristne og muslimer som har preget vår by, og for å motvirke en retorikk som skaper frykt i stedet for forståelse, sier biskop Kvarme.

Oslobiskopen ser med bekymring på diskusjonen om «snikislamisering» og håper man i debatten unngår sammenblanding av innvandrerdebatt og diskusjon om religion i det offentlige rom.

? Vi har sett at interessen for å diskutere religiøse uttrykk i det offentlige rom er stor, og da er det viktig at denne debatten også øker forståelsen for religiøst liv og religiøse uttrykk, sier biskopen.

? Det er også viktig for meg å understreke at ekstremisme og voldsutøvelse i ulike religioners navn er noe både kristne, muslimer og jøder i Oslo by tar avstand fra. Det har vi i fellesskap gitt uttrykk for tidligere, og det er også en grunn til at vi trenger fortsatt samtale, sier han.

Biskopen understreker at han ønsker religionsfrihet og likebehandling av trossamfunn her i landet.

? Dette forutsetter en bevisst religionspolitikk, men også et kulturelt klima som tåler utfordrende mangfold. Da må vi unngå at det spilles på ubevisst frykt for det ukjente. Som kristne skal vi møte mennesker med nestekjærlighet, og vi må møte det religiøse mangfold ved aktivt å styrke kristen tro og tradisjon i vår kultur og i vårt land, sier Kvarme. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.