Gå til sidens hovedinnhold

Biskop tilbyr romfolket sin hageplass

Tor B. Jørgensen tilbyr romfolket å slå seg ned i bispegårdens hage etter de ble kastet ut av Renåsen.

Onsdag kveld ga fungerende ordfører i Bodø, Tom Cato Karlsen (Frp), romfolket beskjed om at de måtte forlate området i Gråholten hvor de har campert de siste dagene, skriver Avisa Nordland.

Da hadde de blitt bedt om å forlate Rensåsen som var tilgriset.

- Kanskje biskopen har et husvære til dem. Han har gått høyt ut i mediene og sagt hva vi bør gjøre, sa varaordfører Tom Cato Karlsen (Frp) til Avisa Nordland tirsdag.

Og det hadde han.

Telt i bispegården
I et skriv til AN torsdag formiddag - to timer før romfolket skal ha forlatt Gråholten - tilbyr biskop Tor B. Jørgensen bispegården som oppholdssted.

- Dersom det ikke finnes andre løsninger i løpet av morgentimene, vil den aktuelle familien tilbys plass til sine telt i bispegårdens hage i et begrenset tidsrom, skriver biskopen til AN.

Utfordringer
Han er overrasket over kommunens "manglende vilje til å finne mer konstruktive løsninger slik andre kommuner har gjort, gjerne i et samvirke mellom kommune og frivillige organisasjoner".

- Erfaringer med en mer nyansert holdning denne sommeren, ville kunne danne et viktig grunnlag for den videre debatten både i byen og på landsbasis. Vi trenger en realistisk og human diskusjon om vårt samfunns mer langsiktige måte å møte de utfordringene romfolkets situasjon representerer i dagens «åpne» Europa – hvor også Bodø er en del, skriver biskopen.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken