*Nettavisen* Nyheter.

Biskop tror bakmenn bruker Kirken i romkonflikten

Oslo (NTB): Fungerende biskop i Oslo, Olav Dag Hauge, tror bakmenn bruker Kirken bevisst i romkonflikten etter at rundt 200 tilreisende bostedsløse har slått leir utenfor Sofienberg kirke.

Fredag skal kirkeledelsen i Oslo snakke med romfolket som har slått seg ned utenfor Sofienberg kirke for å prøve å få til en fredelig avvikling av situasjonen. Oslo kommune har bedt kirkeledelsen om å få fjernet leiren så fort som mulig.

- Jeg føler ikke at romfolket bruker oss. Jeg føler at de er fortvilet, og ser på Kirken som en slags siste utvei ut av deres vanskelige situasjon. Men jeg har inntrykk av at det er noen bak dem som legger strategien, som trekker paralleller til aksjonene til palestinere og etiopiere og som bruker oss. Jeg tror ikke romfolket har suget dette av eget bryst, sier Olav Dag Hauge til Aftenposten.

Han understreker at leiren ved Sofienberg kirke ikke kan være noen varig løsning og at situasjonen som den er i dag, ikke kan vare lenge.

- Økonomisk og praktisk er det grenser for hva vi kan bidra med, sier han.

Bjønnulv Evenrud i den frivillige organisasjonen Folk er folk - som hjelper romfolket - sier at initiativet til å flytte inn ved kirken kom fra romfolket selv.

- Noen som har vært her i flere år hadde sett etiopiernes aksjon ved Sofienberg kirke tidligere i år, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag