RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Biskopen får støtte av tidligere stasjonssjef

Sist oppdatert:
Birger M. Strand trodde først det var en spøk, da han leste at biskopen pålegges å skjøtte hagen til bispeboligen.

Strand er nå pensjonist, men var tidligere sjef for Sola flystasjon. Han er dermed kjent med hva det vil si å skjøtte en representasjonsbolig. Han er også fylkestingskandidat for Pensjonistpartiet.

Ikke biskopens oppgave
Strand ble opprørt da han leste saken om hagekrangelen i Dues vei i fredagens Rogalands Avis.

Der kommer det fram at bispeboligen på Eiganes ikke framstår som den perlen den kunne ha vært. Det flotte huset er omkranset av en ustelt og delvis gjengrodd hage, men biskop Erling Pettersen vil ikke ta grep i hagen selv.

Les mer: Biskopen nekter å klippe plenen selv

- Jeg har ikke anledning til å være gartner. I en biskops liv er det ikke tid til slikt, sier Pettersen til Rogalands Avis.

Det er Birger Strand enig i.

- Erling Pettersen har en annen oppgave enn å være gartner. Det er helt urimelig at en biskop skal pålegges dette ansvaret, sier den pensjonerte brigaderen engasjert.

Strand har tilsvarende erfaring fra sin tid i Forsvaret, der også han måtte skjøtte en tjenestebolig. – Da bodde jeg riktignok i en moderat tjenestebolig, med en mindre hage. Biskopen har en svær hage hvor det krever en viss innsikt i arbeidet med både beskjæring og beplantning. Det er ikke kun plenen som skal klippes, sier Strand.

Han reagerer på det han kaller smålighet fra Opplysningsvesenets fond (Ovf), fondet som står som eier av bispeboligen i Stavanger, i tillegg til 432 andre presteboliger i landet.

- Helt vilt
Etter Strands mening, bør eier selv, Ovf, stå for alt av vedlikehold på bispeboligen.

- Å sette slikt arbeid til prester og biskoper er uten sunn fornuft. Deres arbeidsoppgaver ligger på et helt annet plan. Helt vilt, spør du meg, sier Birger M. Strand.

Les flere saker hos Rogalands Avis her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere