Gå til sidens hovedinnhold

Biskopen nekter å klippe plenen selv

Bispeboligen på Eiganes framstår ikke lenger som den perlen den kunne ha vært.

Det er Opplysningsvesenets fond (Ovf) som eier Stavanger bispebolig. Opplysningsvesenets fond dekker selv alle utgifter til drift og vedlikehold av fondsboligene. Det er imidlertid den enkelte prest eller biskop som har ansvaret for utførelsen av vedlikehold både på hus og hage.

- I forbindelse med boplikt, følger det mange ulike regler. Én av disse er at presten eller biskopen som bor i boligen har det fulle ansvaret for vedlikeholdet selv. Med andre ord, biskopen i Stavanger skal på lik linje med andre prester stelle hagen sin, sier prestegårdsinspektør Hildur Kuld i Ovf til Rogalands Avis.

- Meningsløst
Stavanger-biskop Erling Pettersen synes rett og slett at dette er meningsløst:

- Jeg har ikke anledning til å være gartner. I en biskops liv er det ikke tid til slikt, sier Pettersen.

Han betegner hagen til bispeboligen som en park der det i tillegg til å klippe gresset også skal beskjæres busker, trær og hekk.

- Ovf har ansvar for vedlikehold av dette, og jeg har ikke tenkt å gjøre dette selv, fastholder han.

- Biskopen er informert
Ordningen med boplikt for prester har lenge vært omdiskutert. I en konsekvensutredning fra 2006 kommer det fram at en fjerdedel av prestene er så misfornøyde med å være pålagt boplikt i tjenesteboligen at de har vurdert å slutte i presteyrket. Mye av misnøyen henger sammen med vedlikeholdsbehovet på gamle prestegårder.

Hildur Kuld har forståelse for dette, men sier samtidig at hagen til biskopen er lettstelt.

- Biskopen er informert om sitt ansvar, men har nok ikke prioritert dette. Det er en stor hage, men den er forholdsvis lettstelt. Vi har også kjøpt inn en grasklippertraktor som han disponerer.

For biskop Erling Pettersen har det imidlertid blitt lite plenklipping.

- Nei, min oppfatning er at dette er det huseier, Opplysningsvesenets fond, som har ansvar for. Jeg har gjentatte ganger prøvd å få til at de skal ta seg av dette, sier Pettersen til Rogalands Avis.

Les flere saker hos Rogalands Avis

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken