RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Biskoper vil ha ny diskusjon om gjengifte

Oslo (NTB): Både pensjonert biskop Odd Bondevik og nåværende biskop Tor Berger Jørgensen ønsker åpning for gjengifte i konservative kristne miljøer, skriver Vårt Land.

20. juli i år giftet Odd Bondevik (71) seg med Wenche Yamamoto (68) etter at de hadde kjent hverandre i 38 år og vært hemmelige kjærester i nesten 25. De utsatte gifteplanene på ubestemt tid da Odd Bondevik ble biskop i Møre i 1991. Årsaken til at de ikke giftet seg var belastningen det ville medføre, siden mange kristne tradisjonelt har sagt nei til gjengifte etter skilsmisse.

- Vi så for oss overskriftene om biskopen som giftet seg med en fraskilt kvinne, sa Wenche Yamamoto Bondevik til Vårt Land lørdag.

Da Tor Berger Jørgensen, i dag biskop i Sør-Hålogaland, overtok som generalsekretær i Det Norske Misjonsselskap i 1991, tok han initiativ til en oppmykning av reglene for gjengifte.

- Vi hadde hatt et restriktivt syn som skapte problemer for folk som ble berørt av dem, sier biskopen som oppfordrer restriktive kristne organisasjoner til å revurdere sin linje.

- Denne saken er et eksempel på at nærhet til livet er med på å utfordre teologiske posisjoner. Vi er nå et helt annet sted enn vi var for 20-30 år siden i spørsmålet om gjengifte etter skilsmisse, sier Jørgensen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere