RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bispedømmet i møte om romfolk

Oslo (NTB): Oslo bispedømme diskuterer hvordan de skal forholde seg til at 200 personer fra romfolket har slått leir ved Sofienberg kirke. Tirsdag kommer bydelsoverlegen på inspeksjon.

Teltleiren er satt opp av folk som sier de føler seg forfulgt av politiet, og derfor søker beskyttelse på kirkelig grunn. Bispedømmet er i dialog med myndighetene i byen for å finne en løsning på situasjonen.

- Forutsetningen slik vi oppfattet det i begynnelsen, var at dette var en markering og ikke et blivende sted, noe det ikke kan være, sier prost Ingar Seierstad i Nordre Aker til NRK.

Tirsdag skal bydelsoverlege Finn Bovim inspisere området etter at det har kommet flere bekymringsmeldinger fra naboer.

- De er bekymret for avfallshåndtering og for at det kan komme rotter, forklarer Bovim. Han sier det også er kommet meldinger om at noen av dem som holder til ved kirken, har stjålet fra byggeplasser i området, men understreker at det i så fall er en sak for politiet.

- I utgangspunktet skal disse menneskene behandles med respekt, og vi må forutsette at de følger norske lover og regler. Hvis ikke, er det et politiansvar å rydde opp i det, sier overlegen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere