*Nettavisen* Nyheter.

Bispemøtet ber regjeringen la konvertitt-saker ligge i bero

Oslo (NTB): Bispemøtet i Den norske kirke ber regjeringen følge opp punktet i sin tiltredelseserklæring om å utrede behovet for beskyttelse basert på religion.

14.02.14 14:53

I en uttalelse om konvertitters situasjon i Norge heter det at biskopene kjenner til enkeltskjebner hvor returnerte konvertitter er blitt utsatt for tortur.

De ber nå om at regjeringen stiller i bero aktuelle saker som involverer konvertering, inntil den varslede utredningen foreligger.

I uttalelsen heter det at religionsfriheten er universell og må tillegges avgjørende vekt ved vurdering av retur av konvertitter til land hvor en slik forståelse ikke anerkjennes i praksis.

Bispemøtet mener det haster med å få satt i gang utredningen om behovet for beskyttelse basert på religion, som regjeringen har varslet.

«Inntil en slik utredning foreligger, vil Bispemøtet be om at regjeringen stiller i bero de aktuelle sakene slik at troskonvertitter ikke returneres til land hvor deres legitime rett til fri trosutøvelse faktisk ikke respekteres», heter det i uttalelsen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.