Gå til sidens hovedinnhold

Bistandsadvokat vil ha Breivik innlagt

Bistandsadvokat spør hvorfor Breivik som psykotisk ikke allerede er innlagt.

Oslo (NTB): Bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen mener at terrorsiktede Anders Behring Breivik burde ha blitt lagt inn til observasjon allerede fra det øyeblikk han ble varetektsfengslet.

Larsen mener at bistandsadvokatene ikke har blitt betraktelig hørt når det gjelder meningene deres om den psykiatriske oppfølgingen av Breivik.

- Vi mener at Breivik burde blitt innlagt til observasjon fra starten av, som en del av den rettspsykiatriske vurderingen. Vi konstaterer nå at han har gått ubehandlet i fem måneder til tross for at han er vurdert å være psykotisk, sier Larsen til Dagbladet.

Hun krever at det blir oppnevnt nye rettssakkyndige. - Vårt firma ønsker nye sakkyndige fordi vi mener det har kommet for mange innvendinger mot den forrige rapporten. Blant annet når det kommer til behovet for kvalitetssikring av rapporten og habiliteten til Synne Sørheim og Torgeir Husby, sier Larsen.

Torsdag denne uken går fristen ut for å melde fra om de involverte partene i rettssaken ønsker at det blir oppnevnt nye sakkyndige eller ikke.

Informasjonssjef Irene Ramm ved Oslo tinghus opplyser at det hittil har kommet én begjæring om nye sakkyndige. Hun sier at tingretten innen midten av januar kommer til å avgjøre om det skal oppnevnes nye sakkyndige eller ikke. Før den tid blir trolig aktørene i saken innkalt til et møte, opplyser Ramm. (©NTB)

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget