Gå til sidens hovedinnhold

Bistandsadvokaten holdt pressekonferanse om kidnappingssaken

Mandag meldte politiet at det har vært ny kontakt mellom personene som skal ha kidnappet Anne-Elisabeth Hagen og hennes familie. Kort tid etter var det familiens advokat sin tur til på holde pressekonferanse.

Politiet opplyste om at det har vært ny kontakt med personene som antas å ha Anne-Elisabeth Hagen. Det bekreftet de tidligere mandag kveld, cirka tre og en halv uke etter forrige bekreftede kontakt mellom partene, som var 16. januar i år.

Da var det familien Hagens bistandsadvokat Svein Holden som informerte om budskapet fra de antatte bakmennene. Han holdt en egen pressekonferanse i Mo i Rana klokken 19.00 mandag kveld med en uttalelse på vegne av familien.

- På vegne av familien Hagen vil jeg gi en uttalelse om senere tids utvikling i saken. Jeg kommer ikke til å åpne for spørsmål etterpå.

- Familien synes det er bra de har kontakten dem på en bedre måte en tidligere. Det som er synd er at det er snakk om enveiskommunikasjon. Familien har ikke fått muligheten til å svare. Det er en stund siden bortføringen og de vet ikke om hun er i live. Politiet anbefaler at de ikke gjør noe før de får livsbevis, sa Holden før han fortsatte:

- Det rådet kommer familien til å følge. Dersom de mottar et livsbevis vil familien arbeide for å få Anne-Elisabeth trygt hjem, sa bistandsadvokaten.

Se presskonferansen i opptak her! (Trenger pluss-abonnement for å se video)

Avslutningsvis gjentok Holden familiens budskap på engelsk, da han følte han måtte ta høyde for at de som har Anne-Elisabeht ikke snakker norsk.

- Positivt med ny kommunikasjonsplattform

Mandag ettermiddag meldte politiet at det har vært ny kontakt mellom personene som skal ha kidnappet Anne-Elisabeth Hagen og hennes familie.

Politiinspektør ved Øst politidistrikt, Tommy Brøske, kunne bekrefte at parten som hevder å ha Anne-Elisabeth Hagen i sin forvaring har tatt kontakt med familien hennes.

- Vi kan bekrefte at de er kontaktet via en annen kommunikasjonsplattformen enn tidligere. Den er bedre egnet enn den tidligere brukte plattformen. Vi vil ikke si noe om hvilken plattform som er brukt, eller hva budskapet inneholdt, sa Brøske under pressekonferansen mandag.

Siste livstegn 31. oktober

Brøske var klar på at politiet ikke er en forhandlingspart i saken og kan ikke kommentere tidspunktet budskapet fra de antatte kidnapperne ble sendt, ei heller hva som ble kommunisert. Han kunne dog bekrefte at det ikke var lagt frem bevis på at de antatte kidnapperne faktisk har Hagen i sin forvaring.

- Politiets anbefaling er å ikke fremgå i forhandlingene uten å ha fått bevis på at Hagen er i live. Det kan være over en telefonsamtale, post, lyd video, bilde, eller på e-post. Det viktigste er at livsbeviset kan datofestes, sa politiinspektøren.

Brøske erkjenner at det er urovekkende at det ikke har kommet livstegn, siden det er etterspurt av familien.

Det siste livstegnet fra Hagen er fra bortføringsdagen 31. oktober klokken 09.14, da hun snakket i telefonen med et familiemedlem.

Politiets hovedteori har hele tiden vært at hun ufrivillig har blitt bortført.

Brøske vil ikke tidfeste den siste kontakten, men han bekrefter at kontakten kan ha kommet for en tid tilbake. Politiet bestemte seg brått for å gå ut med informasjon om den nye kontakten mandag ettermiddag.

Både politiet og bistandsadvokat Svein Holden har ved flere anledninger understreket at plattformen hvor kommunikasjonen med de antatte kidnapperne har foregått, er svært dårlig egnet til kommunikasjon. De har derfor ytret et ønske om å få dialogen over på en annen kommunikasjonsplattform.

Les også

Politiet bestemte brått å gå ut med informasjon om ny kontakt med mulige kidnappere

Reklame

Get Inspired: 7 kupp du gjør på sport og fritid

Kommentarer til denne saken