*Nettavisen* Nyheter.

Bistandsadvokatene får høre lydloggen

Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX

Politiet gir bistandsadvokatene innsyn i terrordokumentene.

17.08.11 23:12

Oslo-politiet godkjenner nå at bistandsadvokatene til de pårørende etter terrorangrepene bil få innsyn i dokumentene fra saken, dette gjelder blant annet lydloggen, opplyser bistandsadvokat John Christian Elden til NTB.

- Så snart det praktisk lar seg gjøre, vil bistandsadvokatene få den informasjonen og de dokumentene de har behov for og krav på, sier pressesjef i Unni Grøndal i Oslo politidistrikt til NTB.

Ville avslå innsyn
Politiet ville først avslå alle spørsmål om innsyn i dokumentene etter etterforskningen, på grunn av at de mente at dette kunne skade etterforskningen, men nå har de snudd.

Breivik hevder at han ringte politiet for å overgi seg under massakren på Utøya, han skal ha ringt for første gang klokken 17.59, 28 minutter før han ble pågrepet.

Breiviks advokat Geir Lippestad har også bedt om innsyn i lydloggene.

- Det kan ha strafferettslig betydning dersom siktede, med hans egne ord, ønsket å kapitulere på et tidligere tidspunkt enn det han gjorde. Det kan i tillegg si noe om hans motiv og hans formål akkurat på det tidspunktet han ringte inn. I tillegg er det også viktig å få klarhet i hvordan alarmsentralene fungerte og om de er riktig dimensjonert for katastrofer, sier Lippestad til Aftenposten mandag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.