Gå til sidens hovedinnhold

Bistandsadvokatene får høre lydloggen

Politiet gir bistandsadvokatene innsyn i terrordokumentene.

Oslo-politiet godkjenner nå at bistandsadvokatene til de pårørende etter terrorangrepene bil få innsyn i dokumentene fra saken, dette gjelder blant annet lydloggen, opplyser bistandsadvokat John Christian Elden til NTB.

- Så snart det praktisk lar seg gjøre, vil bistandsadvokatene få den informasjonen og de dokumentene de har behov for og krav på, sier pressesjef i Unni Grøndal i Oslo politidistrikt til NTB.

Ville avslå innsyn
Politiet ville først avslå alle spørsmål om innsyn i dokumentene etter etterforskningen, på grunn av at de mente at dette kunne skade etterforskningen, men nå har de snudd.

Breivik hevder at han ringte politiet for å overgi seg under massakren på Utøya, han skal ha ringt for første gang klokken 17.59, 28 minutter før han ble pågrepet.

Breiviks advokat Geir Lippestad har også bedt om innsyn i lydloggene.

- Det kan ha strafferettslig betydning dersom siktede, med hans egne ord, ønsket å kapitulere på et tidligere tidspunkt enn det han gjorde. Det kan i tillegg si noe om hans motiv og hans formål akkurat på det tidspunktet han ringte inn. I tillegg er det også viktig å få klarhet i hvordan alarmsentralene fungerte og om de er riktig dimensjonert for katastrofer, sier Lippestad til Aftenposten mandag.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien