*Nettavisen* Nyheter.

Bitcoin-børser etterforskes i USA

New York (NTB-Reuters): Påtalemyndigheten i USA har startet etterforskning av børser som handler med den virtuelle valutaen bitcoin.

Tidligere denne uken stanset en av verdens største børser for kjøp og salg av bitcoin, Mt. Gox, alle transaksjoner.

Statsadvokaten i New York vil finne ut hvordan Mt. Gox og andre bitcoin-børser har håndtert hackerangrepene mot virksomhetene den siste tiden, skriver nyhetsbyrået Reuters. Ifølge Reuters' kilder granskes børskollapsen også av finansdepartementet og politiet i Japan, hvor Mt. Gox er registrert.

Børsene gjør det mulig for kundene å veksle bitcoin i annen, konvensjonell valuta. Ettersom investorene setter bitcoins inn i digitale kontoer på de ulike børsene, kan stengingen av Mt. Gox sammenlignes med en banknedleggelse; investorer får ikke tilgang til pengene sine.

- Jeg jobber svært hardt med å hjelpe de ulike partene for å finne en løsning på problemene, sier selskapets sjef Mark Karpeles i en uttalelse onsdag.

I et lekket dokument som angivelig er en kriseplan for Mt. Gox, har det kommet fram at 744.000 bitcoins skal være blitt stjålet i et hackerinnbrudd. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.