RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bitcoin halvert i verdi etter innstramminger i Kina

Foto: JIM URQUHART (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Den virtuelle valutaen bitcoin stupte i verdi onsdag etter at et av de viktigste markedene i Kina innførte nye restriksjoner.

Shanghai (NTB-AFP): BTC China, som er verdens største handelsplass for bitcoin, forbyr innskudd i den kinesiske valutaen yuan, etter at den kinesiske sentralbanken skal ha kommet med nye restriksjoner.

Spekulanter i Kina har presset prisen på den virtuelle valutaen, som 30. november var oppe i 7.588,88 yuan (7.620,29 kroner etter dagens kurs). Sent onsdag var verdien falt til 2.245 yuan (2.254 kroner), 70 prosent lavere enn toppen og 42,7 prosent lavere enn bestenoteringen det siste døgnet.

Bitcoins ble oppfunnet i kjølvannet av finanskrisen. Den er ikke kontrollert av noen regjering eller sentralbank og utgjør dermed en trussel mot blant annet den kinesiske statens stramme kontroll av kapital og av egen valutas.

For to uker siden forbød Kinas sentralbank finansinstitusjoner å tilby tjenester knyttet til bitcoins og advarte mot at valutaen kan brukes i hvitvasking av penger. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere