*Nettavisen* Nyheter.

Bitter bade-strid i retten

Foto: (Bergen kommune)

Etter en årelang strid om bygging av badeland, møter utbygger Hermund Linde i dag Bergen kommune i retten. Linde saksøker kommunen for 140 millioner kroner.

20.03.06 10:47

Striden mellom Bergen kommune og Bergensia Badeland (BB) har rast i årevis. Hele saken startet helt tilbake på 90-tallet, da Linde fikk kommunen med på ideen om et privat badeland på Nygårdstangen, der det samtidig skulle bygges 50-metersbasseng.

I mai 1998 vedtok Bystyret å starte kontraktsforhandlinger med BB, etter at selskapet hadde vunnet en konkurranse om prosjektet. Men i årene som fulgte var det stadig uenigheter og utsettelser av prosjektet. I november 2002 hevet Linde & Co avtalen og varslet at de ville saksøke kommunen. Dette skjedde etter at det forrige byrådet i september samme år vedtok at de skulle se etter andre tomter til det planlagte 50-metersbassenget.

Hermund Linde, daglig leder i Arealutvikling, mener Bergen kommune brøt avtalen, og har saksøkt kommunen for 140 millioner kroner i tapte inntekter. BB krever alternativt å få erstattet kostnadene selskapet har hatt med badeland-jobbingen - rundt 13,5 millioner kroner.

Linde hevder prosjektet møtte kraftig motstand og ble motarbeidet og trenert, til tross for at det var inngått en avtale mellom partene. Han mener det derfor er kommunen som har skylden for at det hele endte med brudd og krangel.

Bergen kommune på sin side avviser bestemt at Bergensia Badeland har krav på noen erstatning. De hevder bystyret i sitt vedtak i mai 1998 tok flere forbehold, og holdt døren åpen for at avtalen kunne bli droppet. Kommunen mener dessuten at det var BB som trakk seg fra avtalen, ikke kommunen.

I dag møtes partene i retten. Bergen tingrett må da ta stilling til om kommunen er erstatningspliktig, eller om forbeholdene de tok i vedtakene er sterke nok til at utbygger burde skjønt at kontrakten kunne bli brutt.

iBergen.no gjør oppmerksom på at en av storaksjonærene i Bergensia Badeland, Hermund Linde, eier aksjer i iBergen.nos morselskap iMedium AS.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag