RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bitter klassekamp i AUF

Sist oppdatert:
Kontor-sliterne i Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon, AUF, vil ikke godta og gå ned i lønn mens sjefen hever fete lønnssjekker. Les mer om Klassekampen på venstresiden
Det er ikke bare bare å drive politikk på venstresiden i norsk politikk. Klassekampen kan melde om at det har brutt ut en bitter lønnsstrid i AUF, Arbeidernes ungdomsfylking, som altså er Arbeidspartiets ungdomsparti.

Venstresidens dagsavis kan forklare at 19 fylkessekretærer krever høyere lønn og ny tarriffavtale.

Fredag endte striden i et siste forhandlingsmøte mellom representanter for fylkessekretærene, AUFs ledelse og Handel og Kontor. Etter tre timer med forhandlinger var det imidlertid slutt; partene ble ikke enige og arbeiderpartiungdommene på Youngstorget må til Riksmeklingsmannen. Dette skriver Klassekampen.

Det er ledelsen i AUF som opptrer som arbeidsgivere, som nå skviser sine ansatte på det groveste skal vi tro Klassekampen. Ikke bare har lønnen til fylkessekretærene blitt hevet siden 2001, noe som betyr at de de facto har gått ned i lønn.

Ifølge Handel & Kontor, der fylkessekretærene er organisert, er dette ikke lov. Nå krever de et lønnshopp på mellom 10 og 20 prosent. Men det nekter ledelsen for.

Imidlertid har generalsekretæren i AUF, Trine Lie Larsen, opplevd god lønnsøkning etter landsmøtet i organisasjonen i oktober. Klassekampen har kilder på at den fra før var betraktelig over fylkessekretærenes lønn.

Kanskje litt trist å jobbe politisk for klassekamp og utjevning, mens partiet du jobber i gir deg luselønn og gir sjefen maks. Det blir kanskje tungt for AUF å rope altfor høyt om skjeivfordeling og høye lederlønninger etter dette. UtavMarkedet.nos redaksjon venter på streik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere