RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bizarre fakta om utroskap

Foto: Istockphoto
Trenger menn en grunn for å være utro? Og når er det mest sannsynlig at kvinner gjør et sidesprang?

(BIIPMAG): Visste du at menn er flinkest til å oppdage at partneren har vært utro? Les flere merkelige fakta om utroskap nedenfor:

Det er mer sannsynlig at kvinner er utro under eggløsning
Når en kvinne har eggløsning føler hun seg mer sexy og kler seg kanskje mer lettkledd enn hun ellers ville gjort. På dette tidspunktet er hun på sitt mest fruktbare og flørtete samtidig. Men burde ikke dette instinktet gå bort hvis hun er i et forhold?

Selvfølgelig ikke; den genetiske koden hennes har ingen idé om at hun er i et forhold. Resultater fra en studie ved Universitetet i New Mexico viser at det kan være en sterk sammenheng mellom eggløsning (kvinnelig fruktbarhet) og en økende interesse for andre menn.

Menn er bedre enn kvinner til å oppdage utroskap
Statistisk sett er det slik at menn er bedre til å finne ut om partneren er utro eller ikke. Årsaken til dette kan være at menn har en underliggende usikkerhet i seg: Hvordan kan han vite helt sikkert at partneren bærer på hans barn?

Slike spørsmål kan føre til overdreven sjalusi og mistenksomhet. Noen ganger kan mistankene være grunnløse, mens andre ganger kan det avsløre skjult utroskap.

LES OGSÅ: Er kjæresten din utro?

Det finnes ingen objektiv definisjon av utroskap
Det er ingen som virkelig vet hva andre folk ser på som utroskap. Hverken forskere eller par blir enige om hva slags oppførsel som er definerert som utroskap: Går grensen ved kyssing eller hvis man har sex? Det finnes delte meninger om dette, noe som er problematisk når terapeuter skal prøve å hjelpe par igjennom slike situasjoner.

Under fjorårets "Great Male Survey", en undersøkelse der bladet AskMen spør sine lesere om hvordan de definerer utroskap, svarte en stor majoritet av de spurte at de mente kjæresten var utro hvis hun kysset noen andre.

Hvordan definerer du utroskap? Kommentér nederst!

De fleste menn trenger ikke en grunn for å være utro
Ifølge en rekke psykologer som behandler par, er ikke en manns utroskap nødvendigvis en indikasjon på at han er i et ulykkelig forhold. Kvinner, på den andre siden, har en tendens til å være mer kompliserte, og når de er utro er det nesten alltid en indikasjon på at de er ulykkelige.

- Jeg sammenligner mannlig utroskap med en mann som går inn på kjøkkenet og ser en sjokoladekake. Den ser god ut; den lukter godt. Han er ikke sulten, men han vil spise kaken uansett. Med andre ord, menn kan noen ganger være utro når de ser en kvinne som er attraktiv og virker interessert, og selv om det ikke er noe som mangler i det eksisterende forholdet han er i, så har han affærer uansett, forteller psykolog Dr. Joyce Hamilton Berry.

LES OGSÅ: Myter om utroskap

Dette er selvfølgelig ikke slik alle menn oppfører seg, men det er en generalisering av menn som er utro. Når det gjelder kvinners utroskap sier hun følgende:

- Kvinner er vanligvis utro når forholdet ikke er tilfredsstillende og allerede i trøbbel. De er utro fordi de føler seg forsømt, eller fordi kjæresten har vært utro.

En av syv nygifte kommer til å være utro i løpet av første året de er gift
En annen ting du ikke visste om utroskap er kanskje den mest deprimerende tingen du noen gang vil lære om temaet:

En stor britisk undersøkelse fra 2005 avslører at de fleste som er utro, nesten 60 %, har vært i et forhold minst fem år. I tillegg forteller sjokkerende mange nygifte at de var utro i løpet av første år som gift: 18 % av de nygifte kvinnene og 12 % av de nygifte mennene innrømmet dette.

Siste fra BiipMag: Gå til forsiden her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere