RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjarne Brøndbo irriterer seg over strømprisforskjellene

Foto: Bjørn Tore Ness/Namdalsavisa
Sist oppdatert:
Bjarne Brøndbo krever at stortingspolitikere fra Nord-og Sør-Trøndelag snarest gjør noe med strømprisene i Midt-Norge.

I et åpent brev til nord- og sørtrønderbenken på Stortinget ber D.D.E.-kjendisen Bjarne Brøndbo polikerne snarest gjøre grep i forhold til det han kaller «urettferdige forskjeller i strømpris fra landsdel til landsdel», skriver Namdalsavisa.

Her er brevet:

«Det forundrer meg mye at så mange mennesker i en landsdel kan finne seg i å betale mer for strømmen enn alle andre deler av landet vårt. Er det slik at dere politikere lar dere «målbinde» av miljøpropaganda, «spar strøm» og «spar miljø» osv., og at dere glemmer at folk i Midt-Norge stort sett bor i eneboliger og ikke i leilighetskomplekser.

Det er ikke slik at en husholdning kan ha «familieråd» og så bestemmer de seg for at i 2011 så «skal vi ikke ha strøm vi», det har blitt for dyrt.

Strømprisen i Midt-Norge er også en indirekte årsak til at næringslivet sliter. Når en stadig større andel av månedslønnen går til å betale strømregninga til NTE eller andre, blir det lite igjen til forbruk, noe som SV sikkert vil si er bra. Mindre forbruk fører til færre arbeidsplasser, og gjør at mange i handelstanden ser mørkt på framtida. Strømprisene i Midt-Norge er en bremsekloss for utvikling av arbeidsplasser. Hvem etablerer næringsvirksomhet i en landsdel med så til de grader uforutsigbare strømutgifter?

Hvorfor skal vi importere atomkraft fra Sverige, når det ikke er lov til å tenke tanken om å bygge tilsvarende i Norge?

Atomkraft er sikkert det mest miljøvennlige alternativet som finnes i dag. Ikke fører det til estetisk forsøpling av naturen, ingen overføringslinjer, ikke utslipp (bortsett fra atomavfall som lagres langt inne i fjellet).

Tror det er mange i Midt-Norge som forventer at det gjøres noe med den urettferdige strømprisen.

Klarer dere ikke å gjøre noe med strømprisene (det var vel kanskje dere som bestemte at strømmen skal være markedsstyrt, slik at noen få næringsaktører kan tjene seg styrtrike også), må dere vurdere andre subsidieordninger. Dere kan for eksempel redusere skatten i Midt-Norge, dere kan fjerne el-avgiften i Midt-Norge osv.», skriver Brøndbo, før han avslutter:

«Noe må gjøres!!!!!!!»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere