*Nettavisen* Nyheter.

Bjarne Håkon Hanssen har ennå ikke hørt noe fra sønnen

Foto: Hommedal, Marit (SCANPIX)

Jonas Hanssen er savnet etter tsunamien i Japan.

12.03.11 11:11

Den tidligere statsrådens sønn, Jonas Hanssen (18) er utvekslingsstudent i den japanske byen Sendai, som befinner seg midt i det verst rammede området av jordskjelvet og tsunamien.

Ingen livstegn
Lørdag morgen hadde Hanssen fortsatt ikke fått noe livstegn fra sønnen.

- Vi har fortsatt ikke hørt noe. Vi tror og håper at grunnen er at telefonlinjene er nede på grunn av tsunamien, forteller Bjarne Håkon Hanssen til Nettavisen.

Han forteller at han nå bare sitter og venter på å høre fra sønnen.

- Vi har hatt mye kontakt med han fram til skjelvet, vi sitter bare og venter på å få kontakt med ham nå, sier han videre.

Vertsfamilie
18-åringen bor hos en vertsfamilie i den japanske byen.

- Vi har fått forståelse av at jordskjelvet forårsaket store skader på store bygninger inne i byen, men Jonas har fortalt at han bor i en enebolig, og sannsynligheten for at huset til vertsfamilien har blitt ødelagt under jordskjelvet er små, sier Jonas’ mor, Rigmor Andersen til Namdalsavisa.

Foreldrene tror ikke at sønnen deres bor nærme havet. Jonas har derimot fortalt at han bor ved en skog, og satellittbildene av byen viser at det ikke vokser skog langs havet, og at man må atskillige kilometer inn i landet for å treffe på trær av betydning.

- Vi vet ikke helt hvor han bor i Sendei, men ut fra hva han har sagt på telefon, tror vi ikke at han bor nært havet, sier Rigmor Andersen.

Skoleferie
At det når er skoleferie for mange av elevene i Japan, bekymrer Bjarne Håkon Hanssen.

- Det er jo tenkelig at de har dratt ut på utflukt til andre steder i området - akkurat det er bekymringsfullt, sier han.

Byen Sendai ligger veldig nært jordskjelvets episenter, og er forventet å være en av de mest ødelagte byene etter jordskjelvet og tsunamien, skriver BBC.

Sendai har over en million innbyggere og ligger 300 km nordøst for Tokyo.

Om lag 680 mennesker er nå bekreftet omkommet etter jordskjelvet og tsunamien. Mellom 400 og 500 døde som er funnet i Miyagi-distriktet vil trolig få antallet omkomne til å passere 1000, , melder det statlige kringkastingsselskapet NHK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.