RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjarne Håkon Hanssen mener han ikke var inhabil

Oslo (NTB): Bjarne Håkon Hanssen framholder at han ikke var inhabil da han som helse- og omsorgsminister ga 30 millioner kroner til organisasjonen hvor hans kone jobbet.

Den tidligere statsråden og profilerte Ap-politikeren har så langt ikke deltatt i debatten om sin egen omstridte tildeling av 30 millioner kroner til rusbehandlingstilbud i regi av Kirkens Bymisjon. I en lengre kommentar i Aftenposten lørdag gir han sin versjon av saken.

«Jeg mener jeg var habil i denne saken. Min daværende ektefelle var, mens jeg var helse- og omsorgsminister, en av 1.150 ansatte i Kirkens Bymisjon i Oslo. Hun var leder for pårørendeskolen, som arbeider med pårørende til demente. Hun satt ikke i styret. Hun satt ikke i ledergruppen. Hun jobbet ikke i den avdelingen som fikk bevilgningen», skriver Bjarne Håkon Hanssen.

Han avviser også at det var nødvendig å la andre organisasjoner søke om pengene. «Embetsverket foretok en vurdering av hvorvidt den planlagte tildelingen kom inn under lov om offentlige anskaffelser, og således måtte lyses ut som et anbud. Konklusjonen var at det ikke var nødvendig med en utlysning», skriver han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere