*Nettavisen* Nyheter.

Bjartes 32 roller klar for turné

Bjarte Hjelmeland spiller 32 roller i enmanns-komedien «Helt Besatt». Nå reiser han på turné.

(SIDE2): - Mitt liv består av å pøse på med nok arbeid, så jeg ikke merker at jeg blir sliten, sier Bjarte Hjelmeland og ler.

Aktivt på scenen
Onsdag fikk pressen se et hektisk utdrag av skuespillerens «Helt Besatt» av Becky Mode, før forestillingen reiser på turné om kun kort tid.

Telefonen ringer så og si konstant. Hjelmeland bytter dialekt, stemme og humør om hverandre. Han går fra dame til mann, oser av energi og har full kontroll over de ulike rollene.

Det handler om den unge skuespilleren Bjørn Holtedal som går arbeidsledig. Han jobber derfor midlertidig med å ta i mot bordbestillinger ved en populær restaurant. Gjennom telefonsamtalene møter vi en rekke kjendiser, som blant andre Wenche Foss, Rolv Wesenlund og Kåre Conradi.

Oppskriften for å klare å ha oversikt over så mange roller, er imidlertid enkel, mener Hjelmeland.

- Det er bare en måte, og det er å pugge. Nå har jeg også gjort det mange ganger, sier han.

Forestillingen, som er fornorsket både når det gjelder innhold og kjendiser, ble nemlig satt opp for første gang i 2004. Oppsetningen har vært en suksess og fått gode kritikker.

Nye kjendiser underveis
Hjelmeland mener at det egentlig bare er tre kjendiser han kan imitere godt. Wenche Foss er en av dem, men i denne sammenhengen ligger hun bare og spøker i handlingen, mener han.

- Her er hun bare i bakgrunnen, men det er gøy likevel.

Siden første gangen stykket ble satt opp har nye karaktere kommet til. For eksempel måtte det gjøres plass til striden mellom LO-leder Gerd-Liv Valla og Ingunn Yssen.

- Vi kunne ikke la være å la Valla og Yssen gå fra oss. De kom forsiktig inn, det er snilt, det er ikke snakk om å sparke noen som ligger nede.

Hjelmeland påpeker at det ikke er noen kjendiser som vil føle seg støtt. I oppsetningen ler vi med kjendisene, og ikke av noen.

- Dette ligner ikke noe utskjelt TV-underholdning. Det er en hyggelig aften og ingen kommer dårlig ut.

Det er ikke bare turnè som venter for Hjelmeland, om kort tid begynner han også i jobben som teatersjef ved Den Nationale Scene i Bergen. Han starter formelt i sin nye jobb 1. januar 2008.

LES SAKEN: Hjelmeland blir teatersjef

«Helt besatt» har turnèpremiere den 22.februar på Stord.

Du kan se Bjarte Hjelmeland og instruktør Toralv Maurstad på «Fredag» på TV 2 klokken 18.55.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.