RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjellesauene leverte

Sist oppdatert:
I går var en en viktig rapporteringsdag i IT-sektoren. Markedet pustet lettet ut etter tallene fra de amerikanske bjellesauene
En rekke amerikankske teknologiselskaper var ute med sin resultatrapport tirsdag etter stengning.

Les sakene her:

Intel-konkurrent leverte tap
Markedet pustet ut etter IBM-tall
Motorola tilbake etter rapport
Yahoo-tall klart bedre enn ventet

Pustet lettet ut

Som ventet ble det sterke tall fra teknologibjellesauene. Særlig resultatrapportene til Yahoo og IBM var klart over forventningene, og her løftet aksjekursene seg i etterhandelen på Wall Street.

Telekom-kjempen Motorola er verdens tredje største mobilprodusent. Selskapet leverte også resultater som var bedre enn ventet, men likevel falt Motorola-aksjen tilbake i etterhandelen.

En litt svak guiding på resultatet i første kvartal 2005, var trolig årsaken til fallet for Motorola-aksjen. Selskapets resultatguiding på 20 cent pr. aksje i første kvartal var noe under markedskonsensus.

I tillegg til dette så det ut til at Motorola-aksjonærene har festet på forhånd, og valgte resultatrapporten til å ta gevinster.

Chipprodusenten AMD var ute med en guiding på de svake talle på forhånd, noe som begrenser effekten av tallene i aksjemarkedet.

Mer i dag

Wall Street er inne i sin tunge rapporteringsperiode nå. Allerede i dag kan investorene vente seg en bråte med resultatrapporter.

Innen teknologisektoren vil høytflyvende eBay komme med tall. I tillegg til dette vil tidligere Opticom-partner Lucent komme med tall. Andre teknologiselskaper som rapporterer er Logitech, Symantec, Qualcomm og Quantum,

Uten for teknologisektoren kan det også nevnes at General Motor og J.P. Morgan Chase kommer med tall.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere