Bjørkelangen-far ber folk skåne dødssjåføren

Sara Sandsmark (13) og Tiril Huser Bølge (11) døde i ulykken i Bjørkelangen. Nå ber faren til Sara folk skåne sjåføren som forårsaket dødsulykken.

Sara Sandsmark (13) og Tiril Huser Bølge (11) døde i ulykken i Bjørkelangen. Nå ber faren til Sara folk skåne sjåføren som forårsaket dødsulykken.

Faren til Sara Sandsmark ber folk skåne mannen som forårsaket dødsulykken på Bjørkelangen – og de etterlatte – fra mer smerte.

– Jeg ønsker ikke sjåføren noe mer vondt. Jeg skjønner at han og hans familie har det forferdelig, sier Jostein Sandsmark til Indre Akershus Blad.

Han påpeker at retten har sagt sitt, sjåføren er dømt til fengselsstraff for å ha forårsaket ulykken der Sara Sandsmark (13) og venninnen Tiril Huser Bølge (11) døde og dommen er ikke anket.

– Jeg og samfunnet for øvrig skal ikke sørge for en tilleggsstraff. Jeg ber folk i Hølandsbygdene om å la dommen og denne saken ligge og heller rette blikket framover. Sara og Tiril kommer ikke tilbake og alle de tre berørte familiene har det vondt nok om ikke samfunnet rundt skal tilføre mer smerte, sier Sandsmark.

Han ber folk merke seg at 48-åringen ble dømt for en uaktsom hendelse, altså at ulykken ikke skjedde med vilje. Straffen ble satt til fem måneders fengsel.

– Lengden på straffen har hele tiden vært uinteressant for oss. Vi var kun opptatt av skyldspørsmålet. Da skal ikke vi som lokalsamfunn legge til en ekstra straff, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.