Bjørkelangen-saken utsatt på ubestemt tid

DØDE: Lørdag 11.januar 2014 ble Tiril Alette Huser Bølge (11) og Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) påkjørt av en mann i 40-årene, da de kjørte hest og vogn langs fylkesvei 229 på Bjørkelangen.

DØDE: Lørdag 11.januar 2014 ble Tiril Alette Huser Bølge (11) og Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) påkjørt av en mann i 40-årene, da de kjørte hest og vogn langs fylkesvei 229 på Bjørkelangen. Foto: Kai Stenshjemmet

Personlige forhold mellom en rettsoppnevnt sakkyndig og en av bistandsadvokatene har ført til at rettssaken mot mannen som kjørte på Tiril Alette Huser Bølge (11) og Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) blir utsatt.

05.02.15 13:49

(RB.NO): Nedre Romerike tingrett har torsdag besluttet at hele rettssaken etter dødsulykken på Bjørkelangen, der de to ungjentene omkom, må utsettes.

– Årsaken er habilitetsproblematikk knyttet til den rettsoppnevnte sakkyndige, opplyser tingrettsdommer Anja Bech til Romerikes Blad.

Saken var opprinnelig berammet i Nedre Romerike tingrett førstkommende tirsdag, 10. februar, men er nå utsatt på ubestemt tid.

Personlige forbindelser

Politiadvokat Kåre Kalvå i Romerike politidistrikt forteller at det har kommet en habilitetsinnsigelse i forkant av rettssaken etter den tragiske Bjørkelangen-ulykken.

– Det ble reist habilitetsinnsigelse mot den rettsoppnevnte sakkyndige i saken, på grunn av noen personlige forbindelser mellom den sakkyndige og en av bistandsadvokatene i saken, sier Kalvå til RB.

Tre års strafferamme

Det var lørdag 11.januar 2014 at Tiril Alette Huser Bølge (11) og Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) kjørte hest og vogn langs fylkesvei 229 på Bjørkelangen.

Ifølge tiltalen skal mannen i 40-årene, som nå er tiltalt, ha vært uoppmerksom og ikke avpasset farten etter forholdene på stedet da han kom kjørende mot hesten og vognen med de to venninnene i.

Dermed kjørte han inn i hestevognen. Begge jentene fikk store hodeskader og døde etter kort tid.

Mannen er tiltalt for straffelovens paragraf 239, med en strafferamme på fengsel inntil 3 år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.