*Nettavisen* Nyheter.

Bjørn Eidsvåg føler seg misbrukt av Pegida

REAGERER: Bjørn Eidsvåg misliker sterkt at Pediga spilte en av hans låter under en demonstrasjon i Stavanger. Foto: Kyrre Lien/NTB scanpix

16.02.15 23:40

Den antiislamske bevegelsen Pegida spilte låter av flere folkekjære norske artister under sin demonstrasjon i Stavanger mandag. Bjørn Eidsvåg reagerer kraftig.

- Dette er misbruk av mine sanger, sier Bjørn Eidsvåg til Stavanger Aftenblad.

- Dette er det på ingen måte gitt tillatelse til. Jeg vil ha meg frabedt at mine sanger blir brukt i en sånn sammenheng, uansett hvilken sang det måtte være, sier han.

Eidsvågs låt «Gud med liten g» var én av sangene som ble spilt under Pegida-demonstrasjonen i Stavanger mandag kveld.

Ifølge Stavanger Aftenblad ble også Sigvart Dagsland-låten «Det er makt i de foldede hender», Sissel Kyrkjebøs «Vestland, Vestland» og «Optimist» av Jahn Teigen blitt spilt.

- Det er klart jeg hadde foretrukket at noen jeg sympatiserte med hadde spilt musikken min, og ikke Pegida, som jeg står milevis fra, sier Dagsland i en kommentar til Nettavisen.

Han har fått tilsendt en video fra markeringen og sier han får en emmen smak i munnen.

- Samtidig er det jo sånn at jeg ikke kan eller vil moralteste lyttere, og det er teknisk sett lov å spille musikk på arrangementer, så jeg klarer ikke å hisse meg veldig opp heller. For å si det på en annen måte: Det at de bruker min musikk, er ikke det største problemet med Pegida, kommenterer Dagsland.

Klikk på bildet for å forstørre.

KAN IKKE NEKTE: - Det at de bruker min musikk, er ikke det største problemet med Pegida, kommenterer Sigvart Dagsland. Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag