*Nettavisen* Nyheter.

Bjørnebye felte Agderposten

Foto: Tor Erik Schrøder (Scanpix)

Stig Inge Bjørnebye felte avis etter sexsjikane.

29.01.08 13:55

Bjørnebye klaget Agderposten inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) fordi avisen gjenga sjikanerede debattinnlegg på redaksjonell nettplass. Nå er avisen felt av PFU, skriver Aftenposten.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Ifølge VG var det ingen i utvalget som sa imot innstillingen fra sekretariatet. Dermed fikk den tidligere Start-treneren medhold i saken.

Agderposten gjenga i september 2007 sexrykter og sjikane av Bjørnebye som ble publisert i debattforumet til Fædrelandsvennen. Saken lå også en kort stund ute på Agderposten.no, noe som sekretariatet i PFU har innstilt en felling.

Agderposten har tidligere lagt seg flat og beklaget saken overfor Bjørnebye. Men på tross av dette har Bjørnebye klaget saken inn for PFU på grunn av sjikane i nettdebatter. Bjørnebye har også tidligere være kritisk til bruken av slike fora.

Les også: - Nettdebatter kan ta liv

Stig Inge Bjørnebye mener, i sin klage, at norsk presse har opptrådt verre enn britisk presse i England. Pressen fikk være til stede da saken ble behandlet i PFU tirsdag, men Bjørnebye ba om at innholdet i artikkelen fra Agderposten ikke ble gjengitt i detalj.

Har du medietips? Kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag