Bjørns hyttetilbud tok av på Facebook

Bjørn Jøndal låner ut hytten sin i Jøndalen på Dovre.

Bjørn Jøndal låner ut hytten sin i Jøndalen på Dovre. Foto: Privat

Bjørn skrev på Facebook at han kunne tenke seg å låne bort hytten sin til barn som ikke har noen ferietilbud, nå er innlegget delt nærmere 8000 ganger.

02.07.15 10:41

«Hei. Jeg har en hytte på fjellet i Jøndalen på Dovre som står ubrukt mye av sommeren. Jeg leste akkurat at det er mange som ikke kommer seg på sommerferie av ulike grunner. Også fordi foreldrene ikke har råd. Er det noen barn som er i en slik situasjon og som kan tenke seg å ha en ferie på landet 1 uke eller 2 vil jeg låne bort hytta uten kostnad.»

Det skrev Bjørn Jøndal på Facebook-siden sin mandag 1. juli, et døgn senere har innlegget blitt delt nærmere 8000 ganger og fått over 6500 likes.

- Mye negativt i media

- Det tenker jeg er veldig positivt, jeg tror folk savner noe hyggelig å dele. Det står så mye negativt i media at når det dukker opp noe hyggelig så syns folk det er morsomt, sier Jøndal til Nettavisen.

Han ble inspirert til å skrive innlegget etter å ha lest en artikkel om en mor som var frustrert fordi hun ikke kunne gi barna sine en ordentlig ferie.

- Da tenkte jeg: søren, jeg kan jo låne ut hytten min til noen barn som ikke får noe bedre tilbud. Den står jo bare der, sier Jøndal.

Jøndal oppfordret folk som var interesserte til å sende han en melding, før de avtalte å snakkes på telefon. Nå har han funnet to familier som skal låne hytten hans i sommer.

- Det er en ufør mor med en datter og en alenemor med fire småbarn som skal på hytten hver sin uke, sier Jøndal.

Han har også mottatt en stor mengde venneforespørsler, og syns det er hyggelig, men sier han ikke kan akspetere de.

I et nytt innlegg på Facebook skriver han at dette er «dels fordi de aller fleste er folk jeg ikke kjenner, men også fordi jeg prøver å begrense antall venner til de jeg også treffer fysisk en gang i blant.»

Frykt for fremmede

Jøndal gleder seg nå til å fortelle barna om alt som kan oppleves i Jøndalen, det er bare et par ting som må ordnes opp i først.

- Det er et gammelt fjøs som jeg gjør om til hytte, så jeg må opp en tur til uka og ordne litt så det er klart til de kommer, sier Jøndal.

Han syns godt flere kunne gjøre det samme som han, om de har hytter som står tomme.

- Samtidig vil jeg si at frykten for ukjente og hva som kan skje ligger jo der. Så jeg ser jo at det kan være vanskelig for enkelte å gjøre sånne ting, men jeg tror nå godt om de fleste, sier Jøndalen.

Dersom hytteutlånet blir vellykket i sommer kan det godt hende han gjør det igjen.

- Du har jo vinterferier, og høstferier. Ferier hvor barna har ferie og ikke jeg, så da går det jo an å tilby i de anledningene også, sier Jøndalen.

Om du har en hytte å låne ut kan du ta kontakt med UNICEFs feriesentral.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.