Gå til sidens hovedinnhold

Bjørvika sparer Oslo for tusener av kjøreturer

Oslo (NTB): Samlokalisering av arbeidsplasser i Bjørvika vil spare Oslo for tusener av kjøreturer hver eneste dag og gi en betydelig utslippsreduksjon.

Det er konklusjonen i en rapport som Transportøkonomisk institutt har utarbeidet på oppdrag fra Rom Eiendom, som er sterkt involvert i utbyggingen i Bjørvika.

Rom Eiendoms utbygginger vil gi 12.500 arbeidsplasser i Bjørvika. Ved å samle disse arbeidsplassene på ett sted, spares Oslo for 6.250 bilturer hver dag. Det gir en besparelse på i alt 1,4 millioner bilturer i året, sammenlignet med hvordan situasjonen ville vært hvis arbeidsplassene var spredt rundt om i byen.

Konsekvensen vil bli en reduksjon i klimagassutslippene på 3.500 tonn i året. I tillegg vil utslippene av NOX-gasser gå ned med 5 tonn.

Sentralisering av arbeidsplasser, boliger, handel og service vil gi vesentlig lavere biltrafikk også i andre byer, fastslår Transportøkonomisk institutt.

- Rapporten viser at vår strategi om å utvikle områdene på og rundt stasjonene med bolig, næring og service bidrar til en mer bærekraftig utvikling, sier Signe Horn, direktør for strategi og samfunnskontakt i Rom Eiendom. (©NTB)