RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
MISTET LIVET: Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) og Tiril Alette Huser Bølge (11) døde etter å ha blitt påkjørt mens de kjørte hest og vogn 11. januar i fjor. Foto: Scanpix/Privat
MISTET LIVET: Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) og Tiril Alette Huser Bølge (11) døde etter å ha blitt påkjørt mens de kjørte hest og vogn 11. januar i fjor. Foto: Scanpix/Privat

Bjørkelangen-ulykka for retten: - Sjåføren skal prøve å forklare seg

Sist oppdatert:
Fredag starter rettssaken mot en mann i 40-årene som er tiltalt for uaktsomt drap på Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) og Tiril Alette Huser Bølge (11).

11. januar i fjor ble dagen som forandret livet til tre familier på Romerike i Akershus totalt.

De hestegale venninnene Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) og Tiril Alette Huser Bølge (11) var ute og kjørte hest og vogn på fylkesvei 229 på Bjørkelangen da de ble påkjørt bakfra. De ble fraktet til sykehus, men i løpet av det påfølgende døgnet døde begge som følge av skadene.

Sjåføren av ulykkesbilen - en mann i 40-årene fra Aurskog-Høland kommune - er tiltalt for uaktsomt drap ved bruk av motorvogn.

Les også: - Tiril var en engel og hun er en engel

Fakta: Bjørkelangen-ulykka:

Klikk for å åpne faktaboksen
 
  •  I 14.30-tiden lørdag 11. januar 2014 ble Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) og Tiril Alette Huser Bølge (11) påkjørt av en bil da de var på tur med hest og sulky på fylkesvei 229, fire kilometer sør for Bjørkelangen i Aurskog-Høland i Akershus.
  • Begge jentene fikk alvorlige hodeskader i ulykken og var bevisstløse da de ble fløyet til Ullevål sykehus. 11-åringen døde natt til søndag 12. januar. 13-åringen døde om formiddagen samme dag.
  •  Sjåføren, en mann i 40-årene, var først siktet for uaktsom kjøring etter paragraf 3 i veitrafikkloven. I mai ble siktelsen endret til uaktsomt drap etter straffelovens paragraf 239.
  • Mannen står nå tiltalt for uaktsomt drap med motorvogn. Rettssaken starter førstkommende fredag og det er satt av fem dager til saken.

- Vil prøve å være tilstede under hele rettssaken
Saken ble først utsatt på grunn av at en kollisjonsekspert ble erklært innhabil, men fredag skal ulykken opp i retten. Sjåførens forsvarer, Gunhild Lærum, sier at han synes det er bra at saken endelig kommer opp.

- Han gruer seg selvfølgelig veldig, men han synes det er bra at saken kommer opp. Han skal prøve å forklare seg, og det er av alles interesse at han gjør det.

Problemet er at mannen ikke husker særlig fra ulykken.

- Han husker ingenting. Han har prøvd å huske noe, men det hjelper ikke, forteller forsvareren.

Mannen vil forsøke å være tilstede under hele rettsaken, ifølge Lærum.

Les også: - Synes det er fantastisk flott at familien ikke bærer nag til ham

- Tenker på jentene hver dag
Ulykken forandret livet totalt for 40-åringen som er en bekjent av familien til Sara Christiane Holmedahl Sandsmark.

- Han er sterkt preget av dette, og han skjønner at de som mistet jentene sine ikke kan ha hatt en god dag siden ulykken. Selv tenker han på jentene hver dag, sier Lærum.

Les også: Forteller om tapet av datteren

- Ripper opp i mange vonde minner
Bistandsadvokat for familien Holmedahl Sandsmark, Christian Lundin, sier til Nettavisen at de ser fram til at saken endelig kan bli avviklet, og at de synes det var beklagelig at saken i det hele tatt ble utsatt.

- Det har vært en stor belastning for dem. De gruer seg til rettssaken fordi det vil bli rippet opp i mange vonde minner, sier Lundin.

Det har foreløpig ikke lykkes Nettavisen å få en kommentar fra Stine Dordy Laier Nybø, som er bistandsadvokat for Tiril Alette Huser Bølges familie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere