RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Brannvesenet jobber med å slukke en hyttebrann i Lunnstadbrinken i Hafjell fredag kveld.
Brannvesenet jobber med å slukke en hyttebrann i Lunnstadbrinken i Hafjell fredag kveld. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)

Bjørn Dæhlies hytte på Hafjell brant ned

Sist oppdatert:
To personer i hytta da brannen startet.

Skistjernen Bjørn Dæhlie er uskadd etter at hytta hans i Hafjell ble totalskadd i brann natt til lørdag.

– Det var en forferdelig opplevelse. Jeg er veldig glad for at ingen ble skadd, sier Bjørn Dæhlie til NTB lørdag morgen. Han hadde ingen ytterligere kommentarer til saken.

Hytta ligger i Lunnstadbrinken på Hafjell, og Gudbrandsdal politidistrikt bekrefter overfor NTB at det er Bjørn Dæhlie som eier hytta. Både han og kona var til stede da det begynte å brenne, men begge kom seg ut uskadd.

– Det var to personer inne i hytta, men de har kommet seg ut. Ingen ble skadd, sier operasjonsleder Geir Stavheim til NTB.

Etter det NTB får opplyst lørdag morgen har Dæhlie, kona og parets hunder kommet seg etter omstendighetene bra fra branndramaet. Stavheim bekrefter at hytta er brent ned.

NTB har ikke lykkes å få noen kommentar fra Bjørn Dæhlie selv. NTBs fotograf på stedet opplyser at Dæhlie forlot brannstedet i en privatbil.

I ruiner

Brannvesenet varslet politiet om den kraftige pipebrannen klokka 22.08, og ved midnatt hadde brannvesenet store problemer med å få kontroll over flammene på den store hytta.

Hytta har flere avdelinger, og det var i den søndre delen at brannen startet. Etter hvert tok flammene overhånd også i resten av hytta, og i 1-tiden hadde hytta nærmest brent ned til grunnen.

– Hytta er brent ned. Det har vært et vanskelig slukkingsarbeid. Det brant i taket, og det ble også hull i taket, men brannmannskapene klarte ikke å slukke brannen, sier Stavheim.

Den store hytta var fullstendig nedbrent lørdag morgen. Bare grunnmuren og ulmende rester av treverk lå igjen på branntomta.

Starter etterforskning

Verken Dæhlie eller kona hans var avhørt om brannen lørdag morgen, men politiet vil trolig starte etterforskning, men det vil neppe skje før mandag, ifølge Stavheim. Han poengterer at politi og brannvesen allerede har en god del kunnskap om brannen.

– Politiet var tidlig på stedet og kunne følge utviklingen av brannen fra et tidlig stadium. Det er ikke sikkert det er så mye igjen å etterforske, påpeker han.

Alt tyder på at brannen startet som en pipebrann og spredte seg derfra.

Det vil uansett være for varmt på branntomta i helga til at kriminalteknikere kan gå i gang med sine undersøkelser.

Hunder

Stavheim forteller at det var noen hunder igjen i hytta, som brannvesenet hentet ut.

– En nabo som tok seg inn i hytta for å hente hundene, har fått i seg noe røyk og er sjekket av helsevesenet, sier Stavheim.

Bjørn Dæhlie arrangerte i juni 2012 festmiddag på den luksuriøse hytta. Gudbrandsdølen Dagningen skrev den gang at presidenten i Den internasjonale olympiske komité, Jacques Rogge, var blant gjestene. Det samme var IOK-medlem Gerhard Heiberg, generalsekretæren i Norges idrettsforbund, Inge Andersen og den tidligere toppalpinisten Kjetil André Aamodt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere