RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørnar kjørte feil

Sist oppdatert:
Bjørnar Andersen kjørte feil i over en time i Iditarod. Uten at det hadde noen betydning. Følg løpet her hele dagen og se web-TV.

Se dagens innslag i God Morgen Norge på web-TV her

Nordmannen hviler i øyeblikket på sjekkpunkt Rohn og ligger akkurat nå på en 20.plass. Tore Albrigsten og Tove Sørensen ligger akkurat nå på 33. og 34.plass.

Det var på vei til Rainy Pass at Bjørnar havnet på villspor.

- Ja han valgte feil i litt over en time. Men det var ingen som merket noen forskjell da han kom til Rainy Pass. Og feilkjøringa har ingen stor betydning for sluttresultatet. Han ligger der han skal ligge i forhold til den oppsatte kjøreplanen, forteller Christian Engelschiøn i Bjørnars hjemmeteam til TV 2 Nettavisen.

Se bildespesial nederst i saken

Ifølge de offisielle resultatlisten har ikke Bjørnar Andersen forlatt sjekkpunket Rohn ennå. Men det tviler Engelschiøn på at stemmer.

- Rohn er bare en liten hytte langt ute i skogen. Og det har skjedd masse feil der før. Blant annet var ikke Kjetil Backen registrert å ha forlatt stedet, da han ankom neste sjekkpunkt som leder for to år siden.

- Stedet er nærmest å sammenligne med et Røde Kors-sjekkpunkt i norske løp, der man rapporterer at alle har kommet og alle har forlatt stedet igjen, illustrerer Engelschiøn.

Venter en stund
Bjørnar hvilte en god del timer i Rainy Pass, og det er ikke ventet at han skal hvile på det nåværende tidspunket. Trolig blir det en hvilepause i Nikolai – som er neste sjekkpunkt.

- Vi forventer ikke at Bjørnar skal lede på dette tidspunktet i løpet. Han forholder seg strengt til den kjøreplanen Kjetil Backen har lagt opp for ham. Hvis han ikke gjør det, så kan han ikke vinne løpet, understreker Christian Engelschiøn overfor TV 2 Nettavisen.

Nordmannen ble passert av Doug Swingley mellom Rainy Pass og Rohn. Og kom inn til Rohn kun 26 minutter bak lederen. Bjørnar var nummer fire inn til Rohn. Men Jeff King - som lå bak Andersen, reiste ut fra sjekkpunktet foran nordmannen.

Det er relativt vanskelig å ha en nøyaktig overskit over stillingen, før alle har tatt den obligatoriske 24 timershvilen. I tillegg til det døgnet, må alle ha én pause på 8 timer. Disse to pausene må tas sammenhengende. Det er ikke lov til å stoppe 2 x 4 timer for eksempel, og regne det som én 8 timers.

Fart på sleden
Bjørnar tok seg en hvilepause på fire timer og 33 minutter i Rainy Pass. Det er helt vanlig at de store favorittene hviler mye i starten på løpet, for så å kjøre nærmest i ett mot slutten.

Men det er et godt tegn at nordmannen har fått skikkelig fart på sleden i verdens mest prestisjefylte hundekjøringsløp.

De to øvrige nordmennene, ekteparet Tore Albrigtsen og Tove Sørensen kom inn til Rainy Pass etter hverandre som nummer 23 og 24.

Tove har måttet sette igjen en av hundene, og kjører nå med 15 bikkjer.

De to er nybegynnere i løpet - såkalte rookies. Det er over 30 nybegynnere med i årets løp.

- Tore har ambisjoner om å bli årets nykommer. Han gikk hele den 1800 kilometer lange løypa på ski for 9 år siden. Da brukte han 19 dager. Han må nok bruke adskillig kortere tid nå, hvis han skal bli årets nykommer, forteller TV 2 reporter Finn-Ove Hågensen.

Stillingen inn til Rohn:
1. Doug Swingley
2. DeeDee Jonrowe 14 min bak
3 Jessica Hendricks 25 min bak
4. Bjørnar Andersen 26 min bak
5. Jeff King 34 min bak - men forlot Rohn som nummer to
...
23. Tore Albrigtsen ut fra Rainy Pass
24. Tove Sørensen ut fra Rainy Pass

Finn-Ove Hågensen er på plass i Alaska. Les mer om Iditarod i bloggen Finn-Ove følger Iditarod

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere