*Nettavisen* Nyheter.

Bjurstrøm kaller inn partene i oljekonflikten

Oslo (NTB): Arbeidsministeren har kalt inn partene i oljekonflikten til møte mandag klokken 23.30. Dermed blir det trolig tvungen lønnsnemnd.

Fra midnatt tirsdag var det varslet full lockout på norsk sokkel. 6.500 arbeidere ville bli utestengt fra arbeidet, og det er anslått at en nedstengning av olje- og gassleveranser ville koste 1,8 milliarder kroner hver dag.

Etter at varselet om lockout kom forrige uke, kalte arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) partene inn til et møte der hun anmodet dem om å finne en løsning. Hun understreket tydelig at det er partene selv som har ansvaret for å ordne opp i den situasjonen som har oppstått.

Partene gjorde et nytt forsøk på forhandlinger i helgen, men etter 13 timer ved forhandlingsbordet, ble samtalene brutt søndag morgen. Det har vært ventet at regjeringen ville gripe inn før lockouten ble et faktum av med henvisning til at vitale samfunnsinteresser er truet.

Mandag hadde sokkelstreiken vart i 16 dager. Ifølge Oljeindustriens Landsforening har streiken hittil kostet 3 milliarder kroner.

Fagforeningene kjemper for å få avtalefestet en pensjonsordning fra fylte 62 år, en gavepensjon som kom på plass under lønnsoppgjøret i 1998. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.