RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blå regjering vil ha raskt salg av SAS

Oslo (NTB): Dersom det blir regjeringsskifte neste høst, vil staten kvitte seg med aksjene i SAS så fort som mulig.

Staten bør ikke eie flyselskap, mener Høyre og Fremskrittspartiet som begge ifølge de siste månedenes meningsmålinger, ser ut til å kunne danne regjering etter neste høsts stortingsvalg.

De to opposisjonspartiene mener ifølge Aftenposten at staten har satt SAS i en vanskelig situasjon ved ikke å gjøre mer for å skaffe selskapet nye eiere.

- Det er synd at man ikke har arbeidet mye tettere med dette. Da kunne man fått til en mye bedre løsning enn en tvangssituasjon der selskapet er truet av konkurs. Med private eiere ville selskapet vært mye mer fleksibelt i den internasjonale konkurransen, mener Svein Flåtten som representerer Høyre i næringskomiteen på Stortinget.

Han ser på det som realistisk å få solgt SAS-aksjene i løpet av den neste fireårsperioden, dersom SAS ikke går konkurs innen den tid.

- Man må finne en raskest mulig utgang for staten. SAS har behov for å få inn en industriell partner som kan være med å løfte selskapet, og som kan flymarkedet bedre enn det staten kan, mener Frps Harald Nesvik som er nestleder i næringskomiteen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere