Gå til sidens hovedinnhold

Blå vind i Bergen

Høyre er valgets suverene vinner i Bergen, mens Arbeiderpartiet stuper. Det viser prognosene, som gir Høyre over 27 prosents oppslutning.

Høyre, med kaffekongen Herman Friele i spissen, ligger an til en oppslutning på 27,5 prosent. Dette er en fremgang på 7,1 prosentpoeng fra forrige valg, og med det er Høyre det suverent største partiet i Bergen.

Ap stuper

Sittende byrådsleder Anne-Grete Strøm-Erichsen og hennes partifeller i Arbeiderpartiet har derimot liten grunn til å juble i Vestlandets hovedstad.

Prognosene viser at Ap ligger an til en oppslutning på 23 prosent, en tilbakegang på hele 4,9 poeng fra forrige valg.

SV litt mindre frem

Også i Bergen har Sosialistisk Venstreparti en fremgang, men ikke så klart som i andre deler av landet. Partiet får ifølge prognosene en oppslutning på 11,5 prosent, en fremgang på 3,2 poeng.

Partiet som har hatt ordføreren i den forrige perioden, KrF, taper mange velgere og får en oppslutning på 6 prosent. Det er en tilbakegang på 4,8 poeng.

Fremskrittspartiet ligger ifølge prognosene an til en oppslutning på 17,2 prosent, en tilbakegang på 0,7 poeng fra forrige valg.

Venstre får ifølge prognosen en oppslutning på 2,7, tilbake 1,3 poeng, mens Senterpartiet går tilbake 0,1, til 1,6 prosent.

Rød Valgallianse ligger an til en oppslutning på 5,8 prosent i Bergen, en tilbakegang på 0,6 poeng.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene