RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Blåblått flertall glipper

Sist oppdatert:
Høyre er fortsatt landets største parti, men Frp faller til bare 12,6 prosent oppslutning på ny meningsmåling.

OSLO (NTB): Høyre er fortsatt landets største parti med støtte fra 33,9 prosent av velgerne, men Fremskrittspartiet faller 2,2 prosentpoeng til bare 12,6 prosent på VGs partibarometer for mai.

Dermed glipper flertallet for de to partiene på målingen fra InFact. Med 12,6 prosent får Frp bare 22 mandater på Stortinget. I dag har partiet 41 representanter.

Til sammen ville Høyre og Frp nå fått 83 mandater, og de trenger dermed støtte fra Venstre eller Kristelig Folkeparti for å danne regjering. Til sammen har nå Venstre og KrF 9,7 prosents oppslutning.

- Målet mitt er uansett å ha med alle de fire partiene på borgerlig side i en regjering. Denne planen ligger fast, sier Høyre-leder Erna Solberg til VG.

Arbeiderpartiet går fram 1,4 prosentpoeng til 29,5 prosent. For de andre partiene er det bare små endringer fra april og alle småpartiene er over sperregrensen på 4 prosent. Sosialistisk Venstreparti får 4,3 prosent, mens Senterpartiet får 4,8. Venstre ligger på 5 prosent og Kristelig Folkeparti får 4,7 prosent.

De rødgrønne får 68 mandater på denne målingen og mangler 18 for å nå resultatet fra 2009. De fire borgerlige partiene får til sammen 100. Rødt er inne med ett mandat. Rødt og Miljøpartiet de grønne får henholdsvis 1,7 og 1,9 prosents oppslutning på målingen.

Feilmarginen på målingen er maksimalt 2 prosentpoeng. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere