Blackwaters x-topper siktet

Foto: Gerry Broome (AP)

Fem tidligere ansatte i leiesoldat-firmaet Blackwater, inkludert en tidligere president, er siktet.

17.04.10 09:21

De fem tidligere toppene i sikkerhetsfirmaet Blackwater, er siktet for å ha gitt falske forklaringer om våpen de kjøpte inn og identiteten til dem som fikk våpnene.

Ett tilfelle var der våpen ble gitt til jordanske tjenestemenn mens det ble oppgitt at de ble kjøpt av firmaets ansatte.

De siktede inkluderer den tidligere direktøren Gary Jackson og fire andre høytstående ansatte, blant dem flere visepresidenter.

Blackwater endret sitt navn til Xe Services etter episoden i 2007 da noen av firmaets ansatte skjøt og drepte flere titall irakiske sivile under et oppdrag med å beskytte amerikanske diplomater i Bagdad.

Firmaet, som blomstret etter at USA erklærte krig mot Irak og Afghanistan i 2001, har tjent stort på salgt av sikkerhetstjenester og andre paramilitære tjenester. Selskapet har likevel i de siste årene hatt problemer med å få nye kontrakter. I våpensaken som nå blir etterforsket, skal Blackwater ha forsøkt å skaffe seg våpen som ville gjøre det lettere for dem å vinne nye kontrakter, skriver Los Angeles Times.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag