I en mai-måling Ipsos MMI har gjort på oppdrag fra Dagbladet ender Arbeiderpartiet på 22,9 prosent. Dette er ny bunnrekord, skriver avisa.

Les mer: Ny måling: Arbeiderpartiet i Oslo faller 10 prosentpoeng

Dette er et fall for Ap, fra 33,5 prosent i april i fjor. Dette er en av de dårligste målingene for partiet siden mars 2003.

- Politisk har det likevel vært gode uker for Arbeiderpartiet. Vi har klart å få gjennomslag på Stortinget for å stoppe kommersialiseringen av barnevernet og for en kraftig begrensing i muligheten til innleie i arbeidslivet. Vi kjemper i disse dager sammen med pensjonister som for fjerde året på rad mister kjøpekraft. Og vi kjemper med jernbanearbeidere, ansatte i luftambulansen og sjøfolk på Color Line, som alle risikerer å miste jobbene fordi regjeringen dumper deres lønns- og arbeidsvilkår. Det er urettferdig og gjør meg forbanna, sier Ap-nestleder Hadia Tajik til Dagbladet.

Les mer: Borgerlig flertall på ny måling

Høyre ender opp med 27 prosent, og er med det landets største parti. Hadde det vært valg hadde de fått 50 mandater.

- Velgerne ser at mye går bra, og jeg tror de gir vår politikk litt av æren. Bedre resultater i skolen, lavere ledighet og gode økonomiske utsikter for Norge treffer Høyres velgere. Men vi skal ikke bli selvtilfredse. Det er lenge til neste valg. Velgernes tillit må kjempes for hver dag. Ting kan snu fort i politikken, sier statsminister Erna Solberg til Dagbladet.

Les mer: En dobling for SV siden 2013

Frp går tilbake til 13,5 prosent. Venstre styrker seg og ender opp med 5,9 prosent i den ferske målingen. De tre regjeringspartiene ville da fått 86 mandater, noe som gjør at KrF ikke lenger er på vippen.

Rødt går tilbake til 3,2 prosent, men SV øker og ender på 7,7 prosent.