RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blanda drops i resultatrapportene

Sist oppdatert:
DnB Markets har gått gjennom kvartalsrapportene på Oslo Børs og konkluderer med at det er langt færre positive bunnlinjeoverraskelser i tredje enn i andre kvartal
iMarkedet skrev i går at det er kraftig resultatfremgang for de tyngste selskapene på Oslo Børs ( Voldsom resultatvekst for børslokomotivene ).

De fleste hadde også ventet en fremgang i resultatene, og DnB Markets har på sin side sett på hvordan selskapene i Oslo Børs hovedindeks har gjort det sammenlignet med forventningene, og hvilke signaler de har gitt om fremtiden.

Konklusjonen i en rapport fra meglerhuset er at det er langt færre som overrasker positivt når det gjelder resultat pr. aksje i tredje kvartal enn det var i andre kvartal.

I andre kvartal overrasket 57 prosent av selskapene i Oslo Børs hovedindeks positivt på dette målet. I tredje kvartal var andelen nede i 33 prosent. Antallet negative overraskelser økte fra 29 til 40 prosent.

Det er også færre positive overraskelser på driftsresultatet enn i andre kvartal, men her er det likevel like mange positive som negative overraskelser i tredje kvartal.

På den andre siden er det flere positive overraskelser når det gjelder salget, og det er klart flere positive enn negative overraskelser på salget i tredje kvartal.

Blandet guiding

Når det gjelder utsiktene fremover - guidingen - er det ganske jevnt fordelt mellom selskaper som har gitt bedre signaler enn ventet og selskaper som hjar gitt svakere signaler enn ventet.

I forhold til markedets forventninger, har ti selskaper guidet
positivt, 12 nøytralt og åtte negativt.

Disse selskapene har guidet overraskende positivt, etter vurderingen til DnB Markets:

DnB
EDB Business Partner
Fast
Gjensidige NOR
Kverneland
Hydro
Norske Skog
Tandberg Television
Telenor
Wilh. Wilhelmsen

Og disse har skuffet:

Aker Kværner
Ekornes
Ementor
Komplett
Nera
Royal Caribbean
Tandberg
Tomra

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere