Gå til sidens hovedinnhold

Blandede makrotall fra USA

Den månedlige innkjøpssjefindeksen for den amerikanske industrien endte som ventet i juli, men investeringene i nye næringsbygg og boliger var langt lavere enn ventet i juni

Det viser de månedlige tallene fra Institute for Supply Management og tall fra det amerikanske handelsdepartementet.Det var ventet at ISM indeksen for industrien skulle ende på 62 for juli, og fasiten viste 62. I juni endte indeksen på 61,1.Det var spesielt ordreinngangen og produksjonen som løftet indeksen fra juni til julli, mens pris og sysselsettingsindeksene som er delindekser i ISM-tallet viste fall.Når det gjelder investeringene i boliger, næringsbygg og offentlige bygninger, construction spending, så viste den et overraskende fall på 0,3 prosent i juni, mens det var ventet en økning på 0,1 prosent. I tillegg ble tallet for mai justert ned fra 0,3 prosent til 0,1 prosent. Tallene trekker litt ned for de amerikanske børsene mandag ettermiddag.
ISM - USA

ISM manufacturing survey er en månedlig undersøkelse som utgis av ISM - USAISM manufacturing survey er en månedlig undersøkelse som utgis av Institute for Supply Management den første arbeidsdagen i måneden. Medlemmene i denne organisasjonen er for det meste innkjøpssjefer i store selskaper. De merker dermed fort om økonomien er på vei opp, for eksempel ved at priser stiger eller at det tar lengre tid å få levert varer.Spørreundersøkelsen blant medlemmene er nasjonal og dekker industrisektoren. Det kommer også regionale tall, og det kommer et eget tall for service-sektoren. Disse publiseres uavhengig av dagens tall.ISM-undersøkelsen inneholder en rekke tall og målinger, men mest fokus er det på selve hovedtallet: PMI - "Innkjøpssjef-indeksen".Et tall under 50 indikerer nedgang, mens et tall over 50 indikerer oppgang.ISM-undersøkelsen er viktig fordi den foretas blant personer som må antas å sitte tett på den økonomiske utviklingen i bedriftene, samtidig som den publiseres raskt etter at undersøkelsen er gjennomført. På den andre siden reflekterer den synspunkter, ikke harde fakta.den første arbeidsdagen i måneden. Medlemmene i denne organisasjonen er for det meste innkjøpssjefer i store selskaper. De merker dermed fort om økonomien er på vei opp, for eksempel ved at priser stiger eller at det tar lengre tid å få levert varer.Spørreundersøkelsen blant medlemmene er nasjonal og dekker industrisektoren. Det kommer også regionale tall, og det kommer et eget tall for service-sektoren. Disse publiseres uavhengig av dagens tall.ISM-undersøkelsen inneholder en rekke tall og målinger, men mest fokus er det på selve hovedtallet: PMI - "Innkjøpssjef-indeksen".Et tall under 50 indikerer nedgang, mens et tall over 50 indikerer oppgang.ISM-undersøkelsen er viktig fordi den foretas blant personer som må antas å sitte tett på den økonomiske utviklingen i bedriftene, samtidig som den publiseres raskt etter at undersøkelsen er gjennomført. På den andre siden reflekterer den synspunkter, ikke harde fakta.

Reklame

Black Friday: De 11 beste kuppene du gjør hos Hifi Klubben