RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blandet drops fra Sun (Ny)

Sist oppdatert:
IT-giganten Sun Microsystems og toppsjef Scott McNealy nedjusterer resultatutsiktene og varsler jobbkutt. Men samtidig får Sun utrolige 11 milliarder kroner i et forlik med Microsoft
Oppdatert med forlik.

Sun varsler nå at selskapet regner med et resultat pr. aksje i siste kvartal, utenom spesielle poster, på minus 200 til 260 millioner dollar, eller 6 til 8 cent pr. aksje.

Analytikerne ventet i snitt minus 3 cent, ifølge Thomson First Call.

Etter spesielle poster, forbundet med omstrukturering og nedbemanning, ventes et underskudd på 750 til 810 millioner dollar, eller 23 til 25 cent.

Omsetningen ventes å bli 2,65 milliarder dollar i det som er selskapets tredje regnskapsmessige kvartal, og som ble avsluttet 28. mars. Her ventet analytikerne i snitt 2,85 milliarder, ifølge Thomson First Call.

Det meldes også at det vil bli gjort tiltak for å redusere arbeidsstokken.

Den gode nyheten fra Sun i dag er at det er nådd et forlik med Microsoft. Forliket innebærer at Microsoft skal betale Sun 700 millioner dollar i forbindelse med pågående rettssaker rundt konkurranselovgivning. Samtidig skal Microsoft betale 900 millioner dollar for å løse patentspørsmål.

Samtidig forplikter det de to kamphanene seg til å jobbe for å få programvaren til å virke bedre sammen, blant annet rundt Java-teknologien, som stammer fra Sun.

Samtidig utnevnes Jonathan Schwartz som ny nestkommanderende, under gründeren Scott McNealy.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere