RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blandet fra Intel

Sist oppdatert:
It-giganten Intel Corp. tjener mer penger, men selger mindre.
Sent tirsdag leverte Intel Corp. kvartalsresultat for årets tre første måneder. Selskapets resultat kom inn hele 19 prosent sterkere enn på samme tid i fjor, men en årsak var engangs skattefordeler.

Selskapet hadde et resultat i første kvartal på 1,61 milliarder dollar, eller 27 cents per aksje, sammenlignet med 1,36 milliarder dollar, eller 23 cents per aksjem i samme periode i fjor.

Verdens største chipprodusent hadde en omsetning på 8,85 milliarder dollar som er en nedgang på 1 prosent sammenlignet med fjorårets tre første måneder.

Tallknusernes forventninger lå på et resultat på 22 cents per aksje av en omsetning på 8,9 milliarder dollar, ifølge estimater innhentet av Thomson First Call.

Intel begrunnet deler av det sterke resultatet med at en skatteordning førte til en resultatsøkning på 5 cents per aksje.

Selskapet melder også om en svak guiding for kommende kvartal med en anslått omsetning på mellom 8,2-8,8 milliarder dollar. Analytikerne forventet 8,8 milliarder dollar her, ifølge Marketwatch.

Selskapets aksjekurs er lite endret etter resultatslippen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere