RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blandet guiding fra PGS

Sist oppdatert:
PGS har i dag kommet med en oppdatering på forventningene til 2006, og signalene er ikke entydig positive
Guiding gis i forbindelse med at Petroleum Geo-services i dag avholder sin kapitalmarkedsdag.

Hovedlinjene i guiding er at oljeserviceselskapets marine seismikkdivisjon forventer økte marginer på kontraktsseismikk, mens salget av data fra eldre multiklientdatabaser, såkalt late sales, er ventet å bli lavere i 2006 enn i år.

PGS signaliserer kunne en liten økning i investeringene i multiklientseismikk, men sier samtidig at de vil øke investeringene totalt sett i seismikkområdet for å øke produktiviteten.

Når det gjelder PGS' landseismikkdivisjon så ser selskapet signifikant økning inntekter og resultater i 2006.

Svakt i produksjon

Produksjonsdelen til PGS er uten de offensive signalene for 2006, og det kan ikke se ut til at PGS-ledelsen har startet noen markedsføring med tanke på planene for en splitt av konsernet i seismikk og produksjon.

Selskapet melder at de ser fallende oljeproduksjon for produksjonsskipene Petojarl Foinaven og Petrojarl 1 på Glitne i 2006. Eneste lyspunkt er Petrojarl Varg, og hvor PGS ser en mulighet for økt produksjon fra Varg feltet neste år.

Produksjonsskipet Ramform Banff er ventet å fortsette på minimumsraten.

Splitt av PGS

PGS er inne i en periode med refinansiering samtidig som de ser på mulighetene for en splitt av konsernet. I den forbindelse sier konsernsjef Svein Rennemo at refinansieringsprosessen er på skinner.

Han har ikke noe nytt å tilføre rundt splitten, men sier at selskapet vil komme tilbake med informasjonen når det er riktig. Han gjentar imidlertid at han ser større muligheter for de to virksomhetsområdene som separate selskaper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere