*Nettavisen* Nyheter.

Blandet utvikling på børsene i Asia

Tokyo (NTB-Reuters-AFP): Kursene på børsen i Japan har steget til sitt høyeste nivå på 32 måneder. Men hovedindeksen falt noe tilbake etter at økonomiminister Akira Amari advarte om at en svak japansk yen vil gjøre importvarer dyrere.

Nikkei-indeksen steg tirsdag med 0,72 prosent og endte på 10.879,08, det høyeste nivået siden 30. april 2010, etter tidligere på dagen å ha vært enda høyere. Den bredere Topix-indeksen økte med 0,84 prosent og sto på 906,22 ved stengetid.

- Svekkelsen av yenkursen kan nok hjelpe eksportnæringene. Men den kan også få negative følger for dagliglivet for folk flest, sa økonomiminister Amari med henvisning til økende priser på importerte produkter på det japanske markedet.

I Hongkong var Hang Seng-indeksen i løpet av tirsdag morgen oppe på sitt høyeste nivå på halvannet år. Men den svekket seg igjen på formiddagen, og sto ved lunsjtider lokal tid på 23,335,84, en nedgang på 0,33 prosent.

Oljeprisen sank på de asiatiske markedene tirsdag, etter at striden om den økonomiske politikken i USA skapte usikkerhet. Nordsjøolje av Brent-kvalitet gikk for 111,65 dollar fatet, ned 23 cent, mens amerikansk lettolje sank med 32 cent til 93,82 dollar per fat. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.