RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blankt nei til Norges Televisjon

fjernsyn, norges televisjon, tv
fjernsyn, norges televisjon, tv
Sist oppdatert:
Sosialistisk Venstreparti vil ikke la NRK og TV 2s felleseide selskap Norges Televisjon få bygge ut digitalt sendenett. Begrunnelsen er at de to TV-kanalene får for stor makt.

SVs mediepolitiske talsmann Magnar Bergo ber nå Stortinget om å utsette Regjeringens forslag om digitalisering av sendenettet for fjernsyn. Bergo frykter at et digitalt sendenett vil legge for mye makt i hendene på TV-kanalene og da i særdeleshet TV 2, skriver Dagens Næringsliv.

– Kåre Valebrokk er en mann som følger pengestrømmen. Kringkastingssjef John G. Bernander er også en flink businessmann, men etter min mening pøser NRK på med altfor mye ressurser bare for å slå TV 2. Det er butikk, butikk, butikk. I denne situasjonen mener vi det er feil at tv-kanalene også skal eie og drifte distribusjonen, og slik få enda mer makt, sier Bergo til Dagens Næringsliv.

Isteden foreslår SV at det opprettes et statlig infrastrukturselskap som skal eie og drive nettet, mens TV-kanalene blir rene leverandører.

Norges Televisjon er eneste søker til å få bygge det digitale bakkenettet. Selskapet ble etablert i 2002 og eies likt av NRK og TV 2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere